onsdag 28 mars 2012

Peter Fendert- En Intersquashhjälte

Peter Fendert började som 14-åring spela på Kampan och var en av dem största hjältarna på Intersquash Club och Kampan. Med ett konstant leende på läpparna, ett stor dos engagemang och ett fantastiskt hjärta är han en av dem största anledningarna till att klubben kunde utveckla juniorer under 90-talet som sedan blev bland dem bästa junior och seniorspelarna i landet. Många kommer ihåg Peppe som den trevliga korpliraren, som alltid var rättvis och snäll på och utanför banan, andra kommer ihåg Peppe som liraren med den stenhårda och svårlästa forehanden som ofta skickade bollen åt ett håll och motståndaren åt ett annat. För oss som är uppvuxna på Kampan var dock Peppe så mycket mer. Det finns få som alltid ställde upp på och utanför banan lika mycket som Peppe och som alltid gjorde det utan att vilja ha något tillbaka. Jag tror ingen av oss kan komma ihåg någon gång då Peppe inte hade ett leende på läpparna. För Adel och Eric var Peppe en nära vän dem senaste 35 åren som alltid ställde upp och som alltid hade en positiv attytid och framförallt en sällan skådad snällhet. För mig och mina bröder samt alla andra som växte upp på Kampan var Peppe en förebild på och utanför banan och som en extrapappa. Vi hade nog inte lagt ner lika mycket tid på squashen och på squashhallen om det inte vore för Peppes konstanta stöd och hans vilja att stå ut med oss när vi var yngre. Squash är en liten idrott som endast kan existera om det finns eldsjälar, och Peppe är förmodligen en av dem största eldsjälarna Intersquash Club haft genom åren. Vi är evigt tacksamma för allt du gjorde för oss Peppe och vi är medvetna om hur annorlunda våra liv hade sett ut om det inte vore för dina insatser.

När Peppe hade sett till att vi alla vuxit upp och blivit dem spelarna och människorna han förhoppningsvis var stolt över, tog han sig an juniorverksamheten i Spånga och lyckades under kort tid får igång en juniorverksamhet på den klubben. Igen gjorde han det som inte många orkar göra, han ställde upp utan att kräva något tillbaka.

Intersquash kommer aldrig att bli sig likt utan dig Peppe. Du var en fantastisk vän, lärare förebild och far för oss alla. Vi är tacksamma att du var en så stor del av våra liv och du kommer alltid att vara saknad och finnas i våra tankar. Men det är just på grund av att vi alltid kommer att minnas dig som du alltid kommer att finnas. Vi är alla övertygade att du tar tag i squashhallen som finns i himlen och kommer att göra ett lika grymt jobb där.

Vi saknar och älskar dig för alltid.

Dina Intersquashare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar